keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Villa Sisu: Tyttöjen wc

Samat löpinät alkuun, ku poikien wc:ssä eli; meillä on kodissamme kaksi wc:tä ja rakennusvaiheessa työnimiksi pienemmälle ja isommalle wc:lle muodostuivat "tyttöjen ja poikien-wc:t". Sovittiin, että Jarno saa valita matskua poikien vessaan ja Sini tyttöjen.. Se meni kyllä sitten melkein toistepäin, mutta työnimet säilyivät:)

Tyttöjen vessaan haluttiin paljon säilytystilaa ja peiliä. Ekana tilaan valittiin Kaakelikeskukselta laatat. Valentino-muotitehtaan suunnittelema Piemme fash black des 30 x 60 cm laatta kiertää tyttöjen vessan seinän kautta lattialle ja takaisin seinälle. Laatasta on metallinhohtoista kiekurakuviota ja muuten laatta on väriltään tumma. Saman sarjan kuviotonta laattaa on kalusteiden takaseinällä. Laatta on hienostunut ja ylellinen.

Tumman laatan seuraksi haluttiin ehdottomasti kokovalkoinen, huoneen levyinen kaapisto ja vaalea katto. Yksi seinä jätettiin laatoittamatta ja katon paneeli jatkuu tällä seinällä. Rouheutta tilaan saatiin valitsemalla paneeliksi leveät raakalautapaneelit. Pohjamaalattu valkoinen paneeli käsiteltiin Tikkurilan Hopealla Taika helmiäislasyyrilla. Lopputulos on erittäin onnistunut, vaikka raakalautapaneelia hetki jouduttiinkin punnitsemaan.

Kokovalkoinen kaapisto ja huoneen levyinen peilikaapisto olivat nappivalinta tyttöjen vessaan. Kalusteet tulivat Hyvinkään Puustellista. Valkea kaapisto tehtiin sen verran kevyeksi, että kaappiin ei tarvinnut laittaa ollenkaan jalkoja. Tarkoitus on vielä laittaa enerlightilta led-valonauhaa kaapin alareunaan, jotta kaappi tuntuu leijuvan tummaa taustaa vasten. Kattovalaistus on Philipsin Zadora 4000k led-valaisimet.

Kalusteessa on kromiset kiiltävät vetimet, pyyhekoukut ovat kiiltävää kromia ja Oraksen Il bagno Alessin dot -hanasta vesi virtaa putouksella lailla vitivalkoiseen altaaseen. Raakalautapaneeliin on laitettu ruosteinen sarana tuomaan hieman lisää rouheutta ja yksityiskohtia huoneeseen. Valkoinen pytty on Svedbergsin ja musta väliovia Jeld Wenin.


Matskut:

Kalusteet, Puustelli

Wc-istuin
Pyyhekoukut, Bauhaus

Maalit, Tikkurila

Laatat, Kaakelikeskus

Laattalista K-rauta

Paneelit
Puulistat, Hyvinään Puutavara

Kattovalaisimiin, Philips

Led-listat, Enerlight

Hana, Oras

Musta väliovi, Jeld Wen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti