lauantai 18. toukokuuta 2013

Villa Sisu: kodinhoitohuone/ pukuhuone

Halusimme kodinhoitohuoneesta monikäyttöisen ja ehdottomasti sellaisen, että sinne on käynti myös ulkoa. Kodinhoitohuoneeseen pääsee sekä sisältä, että atrium-terassilta, mistä löytyy ulkoporeallaskin. Huone on suihkutilojen sekä saunan yhteydessä, joten halusimme, että tilaa voi käyttää myös vilvoitteluun ja pukeutumiseen vaatehuollon lisäksi.

Koko huoneen sisustussuunnittelu lähti liikkeelle, kun löysimme netistä Marshall -jääkaapin. Se oli ehdottomasti saatava! Jenkeistä tilattiin saunatilojen yhteyteen tämä vahvistimen näköinen jääkaappi sihijuomille. Esteettisyys on tässäkin huoneessa tärkeässä asemassa. Elektoroluxin kodinkoneet haluttiin piilottaa, jotta huoneen tähti Marshall pääsee oikeuksiinsa ja tila ei ole niin selkeä vaatehuollon paikka. Tämä tehtiin laittamalla koneet työtason alle liukuovikaapistoon.

Puustellista tilattiin mittatilaustyönä huoneen kaapistot. Hyvinkään Puustellin Peter Lindholm oli suurena apuna suunnitellessamme kalusteita huoneeseen. Löysimme Puustellin valikoimasta aivan ihanan helmiäismustan lasioven. Aivan tummanruskea lasiovi, jossa on pientä kultaista kimalletta ja alumiiniset karmit. Seuraksi valittiin myös alumiiniset vetimet sekä tasojen listat. Mielettömän hienoa, sopii älyttömän hyvin Marshallin kanssa! Tasot ovat mustaa laminaattia ja suuri allas silgranitia.

Hanaksi kodinhoitohuoneeseen haluttiin, joko harjallinen tai joustava suutinosa ja valinta osui Oraksen Aventaan. Siinä on suutinpää, jonka voi vetää ulos, näin saadaan kurasaappaat sun muut helposti puhtaaksi. Myös muotoilu miellytti silmää. Välitilaan laitettiin hulppea Ez metal oxido -kultamosaiikkilaatta Kaakelikeskukselta, joka tuo ripauksen ylellisyyttä ja väriä tilaan. Ja sopii kuin nakutettu huoneen helmen kanssa.

Seiniltä löytyy Tikkurilan Novaplast 7, jonka päälle on sudittu Tikkurilan Taika Stardust hopeaa. Pieniä hopeisia glitter-hippuja seinillä, jotka korostuvat valaistuksessa. Kattovalaistuksena on neljä kappaletta Philipsin 4000k turnround led-valaisinta ja välitilan led-nauha on enerlightilta. Vaikka tilassa on tummat laatat, katto, sekä kaapistot, on tila silti valaistuksen ansioista avara ja valoisa. Valaistus korostaa myös hienosti metallinhohtoista lattialaattaa.

Muutama tarkoin mietitty yksityiskohta löytyy niin kodinhoitohuoneesta, kuin koko talostakin. Mm. Oviaukon kulmalevyt ovat kyynellevystä tehdyt, valokatkaisijat ja pistorasiat ovat schneiderin valikoiman anthrasiitin harmaat, huoneen Genelec äänentoisto on upotettu kattoon ja jakorasioiden kannet on käsitelty mustiksi, kattoon sulautuviksi. Kokonaisuudesta tuli erittäin onnistunut.


Materiaalit:

Kalusteet, Hyvinkään Puustelli

Marshall jääkaappi, www.marshallfridge.com

Kattovalaistus, Philips

Äänentoisto, Genelec

Lattia ja seinälaatat, Kaakelikeskus

Kyynellevylista, Bauhaus

Kattopaneeli, Hyvinkään Puutavara

Maalit, Tikkurila

Lasiovi, Hietakari Yhtymä Oy



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti