torstai 13. syyskuuta 2012

Aino - Kiuas

Tässä lupaamamme setti elokuun kiuastestistä ja tulevasta kiukaastamme, Ainosta.

Sisuun tulee sähkösauna helppoutensa vuoksi. Toivoimme kuitenkin kiuasta, joka tavoittelisi puukiukaan kosteita löylyjä, eikä olisi energiasyöppö. Netistä löytyi Farmtools Oy:n kehittelemä Aino-kiuas, josta emme aiemmin olleet kuulleetkaan. Aino lupaili energiatehokkuutta, pitkää ikää ja erilaisia löylyvaihtoehtoja valinnan mukaan - myös pehmeitä ja kosteita. 

Päästiin koesaunomaan Ainoa 20.8. ja löylyt olivat mahtavat! Toiveidemme mukaan kosteat. Sauna oli aluksi viileä, kuten oli kerrottu. Löylyä heitettäessä saunan täytti pehmoinen höyry. Kiuas sammutettiin miltei heti saunomisen alettua, koska lämpö tuntui sopivalta. Kiuas oli ollut päällä noin 40 minuuttia ennen kuin aloimme saunoa ja saunoimme puolisen tuntia. Koko tämän ajan saunassa oli lämpötila noin 70 astetta, joka sekin tuntui kuumalta kosteuden ansioista.

Energiatehokkuus perustuu kaiketi siihen, että kiuas sammutetaan siinä vaiheessa, kun saunominen alkaa, eikä kiuas ole turhaan päällä. Tämä nähdään todellisuudessa sitten käytännössä. Pääasia saunassa on kuitenkin löylyt ja ne tekivät ostopäätöksen. Meille tulee Aino!


Aino on neliskulmainen metallimötkö, joka kätkee sisäänsä 200kg kiviä, pehmeät kosteat löylyt ja lämmönvaraus perustuvat suureen kivimassaan. Ainossa sähkövastukset sijaitsevat kiukaan alaosassa omassa tilassaan. Näin löylyvesi ei pääse kuluttamaan vastuksia. Kiukaan pinta ei myöskään kuumene polttavaksi, mikä lisää käyttöturvallisuutta ja antaa paljon mahdollisuuksia kiukaan sijoittelulle. Kiukaan pintaan pystyy jopa liimaamaan tarran ja tämä rastihan me tietysti käytetään ja saadaan meille tuunattu kiuas;)

Ollaan todella iloisia, että löydettiin tämä kiuas! Suuret kiitokset Farmtoolsin Johanna Ratialle, joka järjesti meille saunaillan ja päästiin testaamaan tuote ennen ostopäätöstä.



1 kommentti:

  1. Aino kiuas on meilläkin harkinnassa. Onko osoittautunut teillä toimivaksi ratkaisuksi? Onko jotain mikä kiukaassa häiritsee?

    VastaaPoista