tiistai 4. joulukuuta 2012

Taloa kuivaksi

Tässä on tovi kulunut edellisestä päivityksestä. Ollaan kuivateltu taloa ja pikkuhiljaa alettu paikkailemaan seiniä tasoitusta varten. Kuivatusta jeesailee Hyvinkään Ramirent, saapunut talvi ja pakkanen, yhä asentamatta oleva olohuoneen suuri liukuovi taas ei. Takan paikalla on puukiuas ja myös muutama lämpöpuhallin löytyy, joilla mökkiä yritetään lämmittää. Valitettavasti lämpö vaan meinaa karata asentamattomasta aukosta.. Puuta ja sähköä menee, harmaita hiuksia tulee. Onneksi Ramirentiltä lainatut kosteudenkerääjät toimivat kuin unelma! Ramirentillä oli pätevä jätkä töissä, joka suositteli meille heidän kuivureita ja kyllä toimii. Eiköhän me talo jossain vaiheessa kuivaksi saada.


Ennen lumia pakettiin saatiin myös katto. Touko leikkeli ja naputteili iltahommina maskipellit paikoilleen ja Jarnon kanssa laittoivat vuoden tuulisimpana iltana pressut talvisuojaksi tarvittaviin kohtiin. Keväällä rappauksen jälkeen laitetaan loput kattotuotteet paikoilleen. Poimukatteen setti oli kaiken kattava, joten tikkaat, räystäät yms. menivät talviteloille. Siinä missä katto laitettiin talviteloille, saatiin myös piha siistittyä lumen alta nippa nappa. Aleksi sai pihan talon ympäriltä täytettyä ja myö siirrettiin roinat odottelemaan hellepäiviä. Projekti on ihan hyvällä mallilla ja suht aikataulussa, vaikka meistä riippumattomia mutkia matkaan onkin tullut.

2 kommenttia:

  1. "Valitettavasti lämpö vaan meinaa karata asentamattomasta aukosta..."

    Meillä on vähän samat hommat käynnissä eli paikkoja kuivaillaan ja lämmitetään valuja varten. Meillä on yksi oviaukko tilkitty vanhalla matolla, se auttaa yllättävän hyvin. En tiedä auttaisiko teilläkin?

    VastaaPoista
  2. Aukko 3600 x 5500 mm - ei löydy niin isoa mattoa;) Toki siinä pressu on. Aukkoon piti olla liukuovi asennettuna jo aikoja sitten..

    VastaaPoista